Woonsprong

Inschrijven als kandidaat voor een sociale huurwoning?

 

Inschrijven op de wachtlijst, doe je via het centraal inschrijvingsregister (CIR) van de Vlaamse overheid. Je kan er ook op elk moment je inschrijvingsdossier raadplegen en aanpassen.

 

1. Ga naar www.vlaanderen.be/sociaalhuren

2. Meld je aan met "Itsme" (www.itsme.be) of je identiteitskaart (met pincode en kaartlezer)

3. Controleer jouw gegevens en vul aan waar nodig

4. Laad de gevraagde documenten op

5. Geef jouw voorkeuren aan

6. Alles klopt? Bevestig dan jouw inschrijving!

 

Ben je al kandidaat? Bevestig dan jouw inschrijving! 

 

Controleer in het centraal inschrijvingsregister jouw gegevens en bevestig je inschrijving. Wie dit niet doet, wordt van de wachtlijst geschrapt.

 

Elke kandidaat-huurder zal een brief van de woonmaatschappij ontvangen met meer informatie. Het is zeker mogelijk om al eerder jouw inschrijving te bevestigen! Volg dan de stappen zoals bij een nieuwe inschrijving. Controleer goed jouw gezinsgegevens, je regiokeuze en voeg waar nodig de ontbrekende documenten toe.

 

Wil je niet langer kandidaat zijn? Klik in het centraal inschrijvingsregister dan op de knop "uitschrijven".

 

artikelafbeelding

Online inschrijven

Klik op "lees meer" om rechtstreeks naar het centraal inschrijvingsregister te gaan.
artikelafbeelding

Wie kan inschrijven?

Het inschrijvingsregister is een lijst die alle gegevens van alle kandidaat-huurders verzamelt. Om je te kunnen inschrijven op deze lijst, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.
artikelafbeelding

Inschrijven bij de VDAB

Als je niet werkt, dan moet je je binnen de maand na toewijzing, inschrijven bij de VDAB. Dit geldt ook voor zittende huurders!
artikelafbeelding

Download nu al de Itsme-app!

Maak je itsme®-account aan. Hiervoor heb je een computer nodig, je eID-kaart en een kaartlezer. De handleiding vind je via de 'Lees Meer'-knop.
artikelafbeelding

Ben je bereid Nederlands te spreken?

Als toekomstige huurder moet je voldoen aan de taalkennisvereiste. Elke nieuwe huurder moet twee jaar nadat hij / zij huurder is geworden de Nederlandse taal op het niveau 2 van het Europees Referentiekader voor Moderne Talen kennen.
artikelafbeelding

Op elk moment raadplegen en aanpassen

Een wijziging in je gezinssituatie doorgeven, je voorkeuren aanpassen, een inschrijvingsdossiers splitsen,... dat kan je nu op elk moment.
artikelafbeelding

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Wij verbinden ons ertoe de hoogste normen inzake privacy te handhaven, inclusief de privacywet ‘GDPR’ of in het Nederlands AVG, die op 25 mei 2018 in voege ging.