Woonsprong

Wie betaalt welke herstelling? 

Samen dragen we zorg voor jouw woning. Sommige herstellingen voeren wij uit en andere herstellingen zijn voor jouw rekening. Het agentschap Wonen-Vlaanderen maakte een vernieuwde versie (2021) van het ZieZo!-boekje (pdf - 5,3 MB), een handig overzicht wie wat moet herstellen en betalen.

 

Wat als jij iets moet vervangen of vernieuwen? We vinden het belangrijk dat je dan dezelfde basismaterialen gebruikt. De plaatsbeschrijving die we met jou opmaakten, is daarom een belangrijke leidraad voor herstellingen of vervangingen die voor jouw rekening zijn.

 

Maak je opzettelijk dingen kapot? Dan betaal je zelf alle kosten. Bovendien vinden we het zeer erg dat je dit doet. Het is een reden voor ons om jouw huurcontract stop te zetten.

Online overzicht van herstellingen

Via onderstaand overzicht vind je wat wij herstellen en wat je zelf moet betalen. Hou er sowieso rekening mee dat we onmogelijk elke vorm van schade, defect of herstelling kunnen omschrijven. Wat we in ons online overzicht beschrijven, zal wel het meest up-to-date.

Kun je herstellingen niet zelf uitvoeren?

Lukt het niet om zelf de herstelling uit te voeren of een vakman te contacteren? Neem dan gerust contact met ons op. We zoeken samen naar een oplossing. Soms kunnen we deze herstelling voor jou doen en krijg je na de herstelling een factuur van De Oostendse Haard. 

 

Twijfel je?

Neem dan eerst contact met ons op. Doe zelf geen herstellingen of laat geen herstellingen uitvoeren als je niet zeker bent of deze herstelling wel voor jou is. Het is onmogelijk om elke schade in het ZieZo-boekje (pdf - 5,3 MB) te beschrijven. Soms is de oorzaak ook niet meteen duidelijk en moet er een vakman komen kijken. Ook als je twijfelt of je ter vervanging van een kapot exemplaar wel de juiste kraan, spiegel, lavabo, ... installeert, mag je gerust contact opnemen. 

LET OP Woonsprong betaalt NOOIT facturen voor werken die op vraag van de huurder door externe aannemers of firma’s zijn uitgevoerd. Alleen opdrachten die onze verantwoordelijkheid zijn én waarvoor wij een bestelbon opgemaakt hebben, worden door ons betaald. In sommige gevallen maakt Woonsprong na overleg wel een werkbon op voor een opdracht ten laste van de huurder.