Woonsprong

Wat als ik iets wil bijbouwen of veranderen?  

Je moet na je huurperiode je huis teruggeven in de oorspronkelijke staat, zoals we die samen vaststelden in de plaatsbeschrijving. Ook als je toestemming kreeg om veranderings- of aanpassingswerken te doen, moet de woning in de originele staat hersteld worden. Tenzij anders bepaald. We kunnen de veranderingen ook overnemen zonder dat je daarvoor een vergoeding kan vragen. 

 

Wil je toch veranderingswerken doen aan de woning of aanpassingen doen zoals een tuinhuis, een laminaat-vloer, een afdak, een veranda, een schotelantenne of hok voor een dier, ... plaatsen, ... ? Dan moet je vooraf onze toestemming vragen én krijgen via een brief. Je vraagt een schriftelijk akkoord aan De Oostendse Haard. Pas na onze schriftelijke toestemming mag je de werken uitvoeren. Heb je geen schriftelijke toestemming van ons? Dan kunnen we eisen dat je alles terug afbreekt. Alle aanpassingen en veranderingswerken die je zelf wil uitvoeren zijn ten laste van jou als huurder. Let er op dat ook deze werken volgens de regels van goed vakmanschap uitgevoerd worden.  

 

 

Soms is onze toestemming niet voldoende

Voor een tuinhuis bijvoorbeeld moet je ook stedenbouwkundige voorwaarden respecteren. De stedenbouwkundige voorwaarden kan je navragen bij de stad of gemeente. 

 

 

Wil je aanpassingen doen aan de woning in het kader van levenslang wonen?

Denk aan een aangepast toilet, een traplift of rolstoelplateau, steunmiddelen in de sanitaire ruimtes of het automatiseren van een bestaande toegangsdeur, dan neem je best even contact met ons op