Woonsprong

Wil je een woning huren bij Woonsprong?

Vanaf 18 maart 2024 werkt Wonen in Vlaanderen met een Centraal Inschrijvingsregister (CIR - uitgesteld!) voor het inschrijven van kandidaat-huurders voor een sociale huurwoning. Om het CIR op te starten, is ook bij ons een intense voorbereiding nodig achter de schermen. Net daarom voert Wonen in Vlaanderen een freeze-periode in bij alle woonmaatschappijen. De freeze-periode is verlengd en loopt nu van vrijdag 17 november 2023 t.e.m maandag 15 januari 2024. 

 

Meer informatie? 
Bel 1700, het gratis informatienummer van de Vlaamse Overheid

 

Omschakeling naar digitaal centraal inschrijvingsregister 

FREEZE-PERIODE

In deze FREEZE-periode kunnen wij niet meer in onze eigen lokale software werken voor inschrijvingen, dossieraanpassingen en toewijzingen. Dan worden de gegevens namelijk overgezet naar het nieuwe Centraal Inschrijvingsregister.

artikelafbeelding

Centraal Inschrijvingsregister

Inschrijven voor een sociale huurwoning? Dat kan vanaf 18 maart 2024 enkel online via het digitaal Centraal Inschrijvingsregister. Meer informatie op www.vlaanderen.be/sociaalhuren
artikelafbeelding

Wie kan inschrijven?

Het inschrijvingsregister is een lijst die alle gegevens van alle kandidaat-huurders verzamelt. Om je te kunnen inschrijven op deze lijst, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.
artikelafbeelding

Inschrijven bij de VDAB

Als je niet werkt, dan moet je je binnen de maand na toewijzing, inschrijven bij de VDAB. Dit geldt ook voor zittende huurders!
artikelafbeelding

Download nu al de Itsme-app!

Maak je itsme®-account aan. Hiervoor heb je een computer nodig, je eID-kaart en een kaartlezer. De handleiding vind je via de 'Lees Meer'-knop.
artikelafbeelding

Ben je bereid Nederlands te spreken?

Als toekomstige huurder moet je voldoen aan de taalkennisvereiste. Elke nieuwe huurder moet twee jaar nadat hij / zij huurder is geworden de Nederlandse taal op het niveau 2 van het Europees Referentiekader voor Moderne Talen kennen.
artikelafbeelding

Straks zelf jouw dossier aanpassen

We raden aan om met aanpassingen van jouw inschrijvingsdossier te wachten tot het CIR opstart. Wij kunnen tot en met opstart van het CIR geen aanpassingen doen.
artikelafbeelding

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Wij verbinden ons ertoe de hoogste normen inzake privacy te handhaven, inclusief de privacywet ‘GDPR’ of in het Nederlands AVG, die op 25 mei 2018 in voege ging.